Drænrør Hvordan?

At dræne effektivt tjener sig hurtigt hjem!

Langt de fleste landmænd kan nikke genkendende til fugtige markarealer og våde huller, som forringer plantevæksten og udbyttet samt besværliggør markarbejdet. Løsningen er at dræne, idet en veldrænet mark sikrer en god afvanding og giver de bedste vækstbetingelser samt et større udbytte.

En veldrænet mark giver også fuld valuta for kemikalier og gødning, ligesom den sikrer bedre arbejdsbetingelser med store og tunge markmaskiner.

Hvorfor bruge hollandske rør ?

En væsentlig grund til at vælge rør fra GRAINPLASTICS er at det er miljøvenlige PE-drænrør med større vandindtag.

 

Vi har forhandlet de hollandske rør siden 1999 og de har fået stor succes i Danmark.

 

Hvad er et PE drænrør?

Alle kender den sorte plastik spand, som er fast inventar på stort set alle landbrug. Den sorte spand er lavet af PE-materiale. Som bekendt er den sorte plastik spand meget solid og næsten umulig at slå i stykker.

Hermed er vi fremme ved en anden væsentlig grund til at bruge de hollandske PE-drænrør, nemlig at rørene er slag- og trykfaste, samtidig med at de er tilpas smidige og elastiske, hvilket gør dem velegnet til dræning selv i frostvejr.

En tredje begrundelse er, at rørene fremstilles af Grainplastics, som er en af Europas førende fabrikker indenfor fremstilling af produkter til dræning. Grainplastics sætter kvalitet højt og dermed kan vi byde på hurtig levering til det danske forhandlernet.

De hollandske rør fås som nøgne rør og med bevikling. Her skal nævnes PP450, som er det mest populære filter og PP700, som er lidt grovere filter, rør med typer filter, kokus og strømpe. Beviklingen er en fjerde grund til at bruge de hollandske rør, idet beviklingen om rørene sidder som et jævnt og solidt fastmonteret filter hele vejen rundt om rørene.

Det sikrer en effektiv afvanding samtidig med at det letter arbejdsgangene omkring dræningen. Drænrøret kan leveres i forskellige dimensioner, eksempelvis fra 60 mm til 200 mm, således at ethvert behov kan dækkes.

 

Den ideelle rørstørrelse til almindelig markdræn er 80 mm.

 

Vi er naturligvis behjælpelige med at finde frem til den type rør, der passer bedst til den jord, du ønsker at dræne!